In My Name

Fast

Kategori: Allmänt

Fick frågan idag på jobbet om jag var fast och det tog en sekund innan jag förstod att hon menade om jag hade fast anställning. Så där gick det upp ett ljus, det är därför man säger att man har en fast anställning. För då är du fast. Som att de jävlarna fått tag i dig och nu kommer du inte undan.
 
Nu är jag inte fast och jag känner mig ganska nöjd med det även om man inte borde tycka det. Tydligen ska man sträva efter att vara fast, jobba, äta och sova tills helgen då man måste ta det lugnt och samla sig inför ytterligare en veckas tristess med människor du blir tvingad at umgås med hela dagarna. Att vi inte har dödsskjutningar på arbetsplatser minst en gång i månaden är ett rent under.
 
Det bästa med att jobba så här är att varje dag är som den sista arbetsdagen på veckan då man är ledig imorgon tills man hör något annat. Den andra och antagligen sista fördelen med att jobba är så klart att man får pengar för det, inte mycket, bara tillräckligt så att du ska få en liten smak av vad pengar kan göra för skoj så att du känner dig tvungen att gå tillbaka till jobbet hela tiden. Som att få någon fast på droger och sedan säga att det kostar pengar.
 
Men jag ska inte klaga, har inte haft ett ordentligt arbete på tre år nu så det kanske är dags att "ta tag i livet". 
Jag har i alla fall kommit på en lösning så att jag ska orka med skiten och inte sluta jobba, spara pengar och öppna en pub. Inte för att tjäna pengar utan för att kunna hänga med människor som gillar öl hela dagarna, visst låter det helt underbart?

Arbete

Kategori: Allmänt

Jag börjar trivas lite igen. Nu när man fått reda på att man får fortsätta på jobbet så känns det som att man börjar få ordning på saker. Pengar till öl menar jag då såklart, vad annars.
 
Har märkt att det är sjukt lätt att behålla ett jobb med så länge du bara kommer i tid, något mer behöver du inte göra när man jobbar på lager. En kille jag jobbar med är nämligen med stor säkerhet retarded och fattar inte någonting man förklarar. Men när han till slut förstår så upprepar han det man sagt som om han vill ha beröm för att han fattade till slut. Att han dessutom beter sig som att han är bättre än alla andra hjälper inte heller men trots detta får han behålla jobbet. Obegripligt.
 
Men jag ska inte klaga, det är roligt att se honom kämpa med att hitta rätt lagerplats och kontrollräkna artiklar gång på gång med ett ansiktsuttryck som om han försökte lösa ett mysterium.
 
Det är sådana människor som får mig att vilja gå hemifrån, korkade människor som knappt hade hittat hem från grannen om de inte blir riktade åt rätt håll. Det är även dessa personer som gör att man kan fastna i timmar med att läsa kommentarer på youtube eller 9gag och liknande och förundras över varför det inte är okej att avliva personer. "Han blev inte riktigt okej, han lade sig till med en skånsk dialekt fast han bodde i stockholm hela livet så vi fick ta bort honom."

Uppsala

Kategori: Allmänt

Till alla er som inte varit i Uppsala säger jag; åk inte dit! Hur tråkigt som helst och bara sura människor överallt.
 
Till er andra som vet att jag ljuger; fan vad roligt det är i Uppsala! (Men jag vill inte att en massa idioter åker dit och förstör, så stanna hemma.)
I min stad blir man aldrig frågad av en vakt om man har en trevlig kväll och sedan blir rekommenderad att prova olika öl. Men i Uppsala är det annat tänk. Människorna som bor där verkar mest vara unga, glada och riktigt trevliga helgalkoholister, precis som jag vill ha det.
 
Att polisen dessutom inte brydde sig om man gick in till centrum med öppnad öl i handen är ett stort plus! Här hade man blivit stannad, utfrågad om vad man heter och var man är på väg samtidigt som man blir tvingad att hälla ut sin sista öl. Så tack för det Uppsala-snutar! 
Min kompis sa något om att polisen i Uppsala har viktigare saker för sig än att säga till folk att deras pupiller ser stora ut.