In My Name

Lena Mellin

Kategori: Allmänt

Detta är en sådan person jag hade hamnat i oehört stora diskussioner om jämställdhet med. Jag har i vanliga fall inget problem över huvud taget med feminister och att sträva efter jämställdhet är verkligen något alla borde göra.
Men sen kommer det sådana här personer som Mellin, som verkar tycka att vi ska ha en kvinnlig statsminister för att vi inte har haft någon än.
 
Hon säger bland annat: "Det finns undantag. Centern har haft tre kvinnliga partiledare. Folkpartiet, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet vardera en. Miljöpartiet har alltid en kvinna i toppen.

Men varken Moderaterna, Kristdemokraterna eller Sverigedemokraterna har hittills haft en enda kvinnlig ordförande."

Så av åtta partier är det tre som inte haft en kvinnlig ordförande och det är visst helt galet... Fem av åtta är inte dåligt och det verkar som att hon klagar bara för klagandets skull, jag är säker på att om vi skulle få en kvinnlig statsminister så tvivlar jag på att någon skulle motsätta sig detta för att hon skulle vara kvinna. Vilket betyder att när Lena Mellin klagar över att vårat land inte är tillräckligt jämstallt klagar hon egentligen på att kvinnor inte är lika bra som männen och hon tycker att kvinnor då ska få ställningar inom politiken bara för att jämna ut det eller något.

Är det jämställdhet? Att kvinnor borde få saker för att de är kvinnor? De vill ha allt som vi har och det ska de absolut få enligt mig. Men då ska de få allt vi får, äran att betala på restaurangen och sådant. Se ett bråk mellan ett par som ett bråk mellan två personer och inte se det som ett bråk mellan en man och en kvinna där kvinnan aldrig har gjort fel utan tydligen började bara snubben slå henne helt utan anledning. Och visst finns det sådana män med men det är inte de jag pratar om nu, jag pratar om de män som blir provocerade av sina fruar och flickvänner för att dessa tjejer vet att han inte får göra något tillbaka. Och om han skulle göra något så är hans liv i stort sett över.

Jämställt är det verkligen...