In My Name

knark på krogen

Kategori: Allmänt

I en artikel från SVT idag kan man läsa att 47% av kroggäster inte bryr sig om att andra använder droger när de är ute. Det är på tiden att nyheterna tar upp alla olika sidor av drogdebatten och inte bara intervjuar läkare som redan är emot droger.
 
"– Jag tror att det kan bero på den onyanserade liberaliseringsvågen som har svept över Sverige och Europa. Att folk inte bryr sig om varandra längre på samma sätt, säger Daniel Kundtzon, polis och aktiv inom Krogar mot knark.

– Det som folk uppfattar som problematiskt i krogmiljöer är framför allt hot och våld och det förknippar man väldigt starkt med alkohol i Sverige, fortsätter han."

Jag tycker nog att detta innebär att vi faktiskt bryr oss mer om varandra nu. Nu vill vi låta individen bestämma över sig själv vilket jag tycker är det enda rätta att göra. Att säga till folk att de inte får göra en sak för att du inte tycker om det är på gränsen till fascistiskt.

I samma artikel citeras en person som har ett väldigt vettigt tankesätt: "– Så länge det inte påverkar mig, har inte jag med det att göra tycker jag. Men det är väl aldrig positivt, säger Dennis Hall."

Jag känner att en vändning i synsätt äntligen är på gång och jag hoppas att vi snart får se ett samhälle som mår mycket bättre, där personer inte blir straffade för något som inte skadar någon annan. Ett samhälle där man inte är rädd för att polisen ska anhålla en för att man rökte cannabis förra veckan till en film.

Snart så blir det bra.

fan

Kategori: Allmänt

Vad jag älskar LISEBERG! och ja det är så det stavas med utropstecken och endast versaler, håll käft jag har rätt.

Lätt en av de roligaste dagarna på flera år hade jag igår och nu kommer antagligen alla pengar denna sommaren gå åt på LISEBERG!
Jag kunde inte tänka mig att jag skulle orka med att gå runt, köa och bli livrädd (hatar det där jävla hjulet) i 12 timmar i sträck och sedan tycka att det är tråkigt att behöva åka hem när stället stänger.

LISEBERG! är awesome.

upplopp

Kategori: Allmänt

Jag har svårt att förstå tankesättet hos många i Husby just nu. Hur hjälper det de boende att sätta eld på bilar och attackera poliser? Tror de att polisen kommer bry sig mer om det samhället i framtiden eller hur resonerar de?
 
En tidning citerade idag en person som sa "ingen bryr sig om oss som bor här." 
Inte så jävla konstigt när polisen väl kommer dit blir attackerade för att de försöker sköta sitt jobb. Det tycker till och med jag är helt sjukt och jag gillar inte ens polisen.
 
Som tur är har jag en lösning, den är väldigt simpel och kommer antagligen göra så att liknande problem inte händer igen.
Gå ut i tv, radio, Facebook, Twitter och allt annat som finns och säg att ni öppnar eld med gummikulor och tårgas och tar hand om alla som inte går hem. Helst innan det här sprider sig då det har varit oroligheter och bränder i andra delar av Stockholm nu med.
Alternativt så gör ni ingenting alls utan åker bara därifrån och låter det dö ut istället. Antagligen blir dessa personer bara mer triggade av att se poliser överallt och har förhoppningsvis tillräckligt med respekt för personer som bor i samma område att de lugnar ner sig ganska snabbt.
 
Men jag måste säga att det är intressant att se hur något sånt här kan hända på grund av att en man med machete som hotar poliser blir skjuten till döds. Hade jag blivit hotad med machete hade jag också skjutit om jag haft ett vapen.

åsikter

Kategori: Allmänt

Jag trodde vi levde i ett samhälle där vi kunde tänka, tycka och uttrycka oss nästan hur vi vill men tydligen får man inte göra det om man till exempel vill ha ett jobb.
 
En bekant till mig blev av med sitt jobb för några veckor sedan för att han var öppen med sin åsikt att avkriminalisera droger. Tydligen kan inte han jobba inom vården på grund av att han tycker en viss sak och inte döljer det. Tycker personligen att det hade varit värre om han tyckte så och inte sa något men det är bara jag.
 
Vore det inte bättre om alla var öppna med sina åsikter hela tiden så att man vet vad man har att vänta sig på sitt nya jobb eller nya klass? Det svåraste med en ny situation som ett nytt jobb till exempel är ju att hitta sin "grupp".
Om vi redan visste lite mer om vad folk tycker och tänker så kan man gå och sätta sig på lunchen med likasinnade och slippa råka sätta sig vid smygrasisternas bord som jag gjorde en gång. De hade alla jobbkläder och då är det svårt att se på stilen vad för idioter som döljer sig. Visade sig senare att även chefen var lite smått främlingsfientlig och jag kunde inte jobba kvar. Orka behöva lyssna på dåliga skämt om invandrare hela dagarna liksom.
 
För övrigt lär jag inte skriva lika regelbundet på ett tag då jag börjat spela LoL. Men jag ska försöka hitta något att klaga på så snart som möjligt. Tills dess har jag en önskan till er alla: Säg precis vad ni tänker och känner så blir det så mycket färre problem, det blir lättare att umgås med era vänner och respektive, om det inte visar sig att ni har helt olika åsikter helt plötsligt men då ska ni inte umgås ändå om sånt stör er. Detta gäller främst er kvinnor, så kryptiska ni kan vara... Men det får bli ett senare inlägg för nu vill jag ha en cigg.

nyfiken

Kategori: Allmänt

Jag vet att det som kommer här inte är den mest accepterade åsikten men stör ni er så skit ner er.
 
Helst ska alla droger vara lagliga och kontrollerade av staten på i stort sätt samma sätt som alkohol med undantaget att man inte borde ha svampätande misfits ute bland folk, inte för att alkoholisterna borde vandra runt som zombies heller men det är tydligen inte lika farligt och okej, enligt lagen i alla fall.
 
En av orsakerna till att jag skulle vilja se alla droger legaliserade är för att de som vill sluta då kan göra det utan risk att bli anhållna och få böter för något de vill sluta med. Dessa människor behöver hjälp och som det är nu vågar många inte sträcka sig efter den hjälpen.
 
Men den största anledningen är att de som gärna vill fortsätta med sina droger ska få göra det tills dagen de tar en överdos och knallar vidare. Så var det problemet löst med, jävligt lätt.
Sätt en lag på att du bara får vara påverkad hemma hos dig själv eller någon annan knarkare och de som inte sköter det kan man ju kasta in i en fyllecell tills de kan ta sig hem och försöka gå vidare till nästa level med så lite hjärna kvar som möjligt. Tänk vad många lägenheter som blir lediga och där har vi början på en lösning till bostadsproblemet för ungdomar. Och som vanligt tycker jag att alla droger ska beskattas med så att Sverige får in lite pengar. Pengar som kan gå till hjälp för de som vill sluta till exempel, eller till ännu fler bostäder, eller rent av till jobb kanske? 
 
Saken är ju att de som vill ta droger kommer göra det oavsett om det är lagligt eller inte så varför inte göra så att man kan kontrollera det och även tjäna pengar på det istället för att det går rätt ner i fickan på stora som små kriminella gäng?

Jävla människor

Kategori: Allmänt

Det går fan inte att läsa tidningar längre. Såg nyligen att en person fick ett år och nio månaders fängelse för att han hade spårat en varg med snöskoter, gissningsvis kört på vargen och sedan slagit ihjäl det stackars djuret med en gren. Vad är det som gör en person så förbannat äcklig att han kan med att göra en sådan sak?
 
Sen har vi ju den här 16-åringen som luffat runt och dödat katter i Göteborg, jag förstår inte vad som rör sig i huvudet på en sådan.
Det kan knappast vara en maktgrej liksom, katter är inte så svåra att få tag i direkt och inte heller speciellt farliga vilket gör att denna lilla ungjävel bara är en feg kopia av något som kanske kunde liknas med en man.
 
En sista sak angående nyheter, läste en löpsedel här om dagen som löd "Kvinna dödad i rysk roulette".
Min tanke då var "va?" hon blev inte dödad, det är inte så rysk roulette fungerar. Det är ju så att om man dör förlorade man, du blir inte dödad utan du tog ditt liv, jävla tidningar som ska vränga allt hela tiden. När jag läste löpsedeln fick jag upp bilder i huvudet från Deer Hunter och kunde inte hindra mig från att tycka att det lät lite tufft.
Men sen när jag läste själva artikeln så framkom det snabbt att hon hade skjutit sig själv i huvudet. Då dör man, tror nog att hon visste om det men ändå åtalas en kille för grovt vållande till annans död även om han själv tryckte av först. Så överleva rysk roulette och sen in i fängelse, go vinst och så, dumbass.