In My Name

Jämställdhet

Kategori: Allmänt

Det är mycket tjat om att allt ska vara lika för alla nu igen, det var ju ett tag sedan så nu tyckte jag att de kanske hade något nytt att säga men jag hade fel igen. För de feminister och personer som pratar om jämställdhet och lika för alla som krypit ur sina hålor denna gången är 14-18 år gamla och vet inte vad de pratar om. Dessa idioter gapar och skriker om att allt från straff till löner ska vara lika och visst borde det vara så i väldigt många fall.
Men nu ska jag förklara något, om det skulle vara så att män och kvinnor behandlades lika så skulle balansen bli jävligt rubbad.
En kille skulle anmäla en tjej för att hon sa att han såg "fräsch" ut och nu känner han sig som ett objekt, en tjej som blir full på krogen och vill slåss blir nedslagen av en kille och ingen skulle hjälpa till eftersomdet är en mot en och då låter man dem hålla på till det är över.
 
Vi har könsroller av en anledning, vi är inte likadana och vi kommer inte bli det. Vi ser olika på allt från känslor till jobb och det kommer vara så otroligt länge till, så ta det lugnt med att försöka få in det här i huvudet på folk.
Jag tycker själv att det är fel om en kvinna och en man som har samma arbete och som kan göra jobbet exakt lika bra får olika betalt men hur ofta är det så egentligen? På fysiska arbeten borde det rimligtvis vara så att en man klarar jobbet lite bättre eftersom en man i regel är starkare. Studier har visat att kvinnor är bättre på att styra grupper på ett bra och rättvist sätt och då borde de istället få mer betalt på sådana jobb. De bättre cheferna jag haft har varit kvinnor. (Förutom en men den kossan var väl undantaget som bekräftar regeln)
 
Oavsett vad ni tycker är rimligt så är det upp till var och en att inte vara idioter, att inte framföra klagomål på till exempel dålig lön och skylla det på diskriminering och liknande utan se det för vad det förmodligen är, du har lägre lön än dina arbetskamrater för att du inte är lika bra som dem, för att du är jobbig att umgås med, för att du hittar på historier om dig själv för att verka intressant eller för att du har en tendens att somna på rasten och inte vakna innan det är dags att sluta.
Det kan vara vad som helst men inled inte ditt sökande efter svaret med diskriminering. På alla ställen jag har arbetat på har jag aldrig märkt något sådant och jag har haft många arbeten.

Öl

Kategori: Allmänt

Varför har folk så svårt för att veta hur mycket och vad de ska dricka när de är på krogen?
Det verkar som att så fort man kommer utanför hemmet så försvinner allt som heter IQ och kontokortet kommer fram istället. Det kan ju inte vara så svårt att komma underfund med hur många öl som är lagom för just dig innan du börjar gapa och skrika eller får för dig att följa med någon korkad kille eller tjej hem? Eller ännu värre, börja bråka med någon. För det finns alltid den där stekaren med slickad frisyr och pappas kontokort som tycker att han minsann har mer rätt än alla andra och som sedan börjar tjafsa med en vakt, får en smäll och ska anmäla någon (behöver inte vara just den som slog utan det kan vara närmaste fyllo) och säga att "min farsa fixar advokat" innan han hoppar på nästa stackars jävel som bara vill ha en bärs.
 
Eller ni tjejer, som går ut med "jag är snygg så jag behöver inga pengar-mentalitet" och blir sur och jobbig när du inte får en jäger av den fula snubben för han vet vad du håller på med.
Fan lär er! Om ni kan dricka 4-5 drinkar och ett par cider utan att bli rediga idioter så drick inte mer än det!

Jobba

Kategori: Allmänt

Ska arbeta imorgon, fan vad jobbigt det är. Inte att arbeta så sett utan bara saken att man måste arbeta överhuvudtaget.
Nu har jag inte jobbat alls mycket i mitt liv och när jag väl gör det är det mer som en tjänst åt någon annan än för mig själv. Idag blev jag tillfrågad om jag ville jobba för att företaget inte kunde få tag i någon annan på så kort varsel och som tur är så har jag nästan aldrig något annat för mig.
 
Men det ska bli lite skoj ändå, Om inte annat så får jag ju lite extra pengar och det är ju inte fel.
Mer öl betyder det.
 
Som tur är lär jag inte hinna tröttna på detta jobbet i alla fall då jag bara ska vara där i två dagar än så länge.
 
Det hade varit sjukt kul att starta ett eget företag med en kompis, helst en pub, även om det innebär att jag måste vara bland människor hela dagarna så är de ju fulla i alla fall. Måste börja kolla på det.

tankesätt

Kategori: Allmänt

Jag har funderat lite på hur alla tänker och om det finns ett "normalt" sätt att tänka på.
Jag menar vi är ju alla olika som personer och då borde vi även se livet och enskilda situationer på olika sätt. Som till exempel så ser jag många saker som "äh, det löser sig" eller " låt dem slåss, inte mitt problem" och så tänker jag när jag inte känner personerna i fråga men om det handlar om andra saker så ska jag lägga mig i med en gång. Som om någon skulle slå en hund till exempel, då hade jag nog sett svart.
 
Men det jag undrar över mer än vad som är ett normalt sätt att tänka är detta; hur vet man om man tänker fel?
Hur ska jag veta om mitt tankesätt inte fungerar när jag inte har förmågan att tänka på ett annat sätt? Har alla sådana tankar?
 
Det skulle även vara kul att veta om en psykopat vet om att han eller hon är det eller om dessa tror att de är som alla andra.
 
Det är mycket prat nu om att fler får depressioner och vad jag förstår så handlar det ibland om att man inte tänker på ett bra sätt, eller så har jag missförstått vilket händer mer ofta än sällan, jag undrar varför det har blivit så, självmorden har ju ökat så det kan inte bero på att sjukvården helt plötsligt anser att fler är sjuka bara för att de passar in på nya kriterier. Så problemet finns uppenbarligen.
Jag tror att vi har blivit klenare helt enkelt, förr i tiden var det inte många som var deprimerade och funderade på självmord liksom.
Jag tror att det är så här för att nu har vi allt vi någonsin kan behöva och vi behöver inte göra så mycket för att få det. Detta innebär ju att det blir svårare att känna att du lyckats med något viktigt när du kan göra mindre och ändå få det du vill ha. Vi blir lata och uttråkade och då tänker vi mer, det är inte bra att tänka.

Tåkig dag

Kategori: Allmänt

Har haft redigt tråkigt idag.
Tror dock att det är mitt fel då jag inte har orkat ta mig någonstans.

Jag skulle vilja ha ett eget ölmärke, ska se om det går att fixa när jag får tummen ur.
Det är mycket jag vill göra innan det är för sent, som att åka till USA och dricka billig öl som nästan smakar vatten, åka till Tyskland och dricka riktig öl och kanske tågluffa genom Europa och dricka ännu mer öl.
Så ser mina planer ut nu.

Bloggar

Kategori: Allmänt

Varför finns det så sjukt många bloggar som bara handlar om mode, smink, fotografering eller Justin Bieber?
Jag har letat tillräckligt länge för att förstå att det är bara sådana bloggar som kommer fram när man letar.
Finns det verkligen så mycket att veta om smink, mode och design att på förstasidan på www.blogg.se är det säkert 80% av artiklarna de promotar som handlar om sådant. 
 
Helst vill jag hitta en blogg som handlar om sånt jag själv skriver om för lämnas jag till att skriva utan att ha någon annan att jämföra med kommer detta till slut bli en jävligt tråkig sida.
 
En annan sak om alla jävla bloggande fjortisar där ute, varför kan ni inte kolla runt lite på en riktig designers sida så att ni ser att era sidor inte kan vara rosa med minimal text i kursiv stil?
Till och med jag fattar att det inte kan se ut så. För det är inte sött eller gulligt, det ger oss alla som inte är fjortisar huvudvärk och en dålig smak i munnen.

Religion

Kategori: Allmänt

Jag hatar religion.
Det är i stort sett allt jag kan säga om det. jag har läst lite av bibeln men eftersom den fick mig att antingen somna eller att skratta/bli förbannad så klarade jag inte av att läsa klart den. Men förutom det så vet jag ungefär lika mycket som alla andra om kristendom, islam och resterande påhitt.
 
Saken är bara att som det verkar så är folk arga för att alla inte tror på deras Gud, när det verkar vara så att de religioner som slåss med varandra tror på samma Gud med lite olika tolkningar. Detta får mig att dra slutsatsen; religiösa människor är dumma i huvudet.
Nu har jag inga problem med att folk tror på en Gud som inte finns men när de försöker pracka på oss andra tänkande normala människor detta så blir man förbannad. Jag pratar med Er, Jehovas!
Varför kan ni inte låta oss vara och om det är så att vi kommer till helvetet sen så får det vara så. Såg ett klipp med Magnus Betnèr igår där han sade att han tycker det är ett underbart hot att säga till någon som inte tror på Gud att han kommer hamna i helvetet, att det är som att säga, gör inte så, du kanske blir översprungen av en enhörning.
 
I vilket fall hoppas jag på att vi i framtiden kan komma överens om att det inte finns någon Gud så att vi slipper alla välgörenhetsorganisationer och får tillbaka ett naturligt urval litegrann. Inte att vi ska skita i alla andra och döda folk bara för att vi kan utan att vi borde sluta hjälpa till så otroligt mycket som vi gör, folk som hela tiden förväntar sig hjälp kommer inte att hjälpa sig själva.
 
Någon gång kommer jag kanske kunna hålla mig till ett enda ämne men jag kan inte hjälpa att det finns så mycket skit att prata om.
 
Nästa gång kan någon annan komma med ett ämne så ska jag ta upp det.