In My Name

Idiot

Kategori: Allmänt

Har en bekant på Facebook som envisas med att lägga upp "fakta" om vad invandrare får i bidrag när de flyttar hit och jag kan inte förstå varför ingen kollar upp dessa så kallade källor denna fakta kommer ifrån.
Enligt denna människan så får en ensamstående mamma till tre barn över 22 000 kr i månaden och det är ingen som tänker "det känns som lite väl mycket" och kollar var dessa siffror kommer ifrån. När personen som skriver om detta hänvisar till "fakta" så länkar han till sin egen blogg (?) istället för att länka till försäkringskassan som faktiskt har hand om dessa bidrag.
I just detta fallet så stämmer denna summa ganska bra med mina uträkningar men jag tycker allt att det är en fullt rimlig summa för en familj på fyra personer.
Men så tänker inte dessa klantar alls, de tänker att folk ska inte komma hit med massa ungar och få pengar bara sådär. Men för att få dessa pengar krävs att personen går kurser för att lära sig språket och att de går regelbundet på vad det nu är arbetsförmedligen håller på med. (Det där stället kan man säga mycket illa om däremot.) Så det handlar inte om att folk flyttar hit och bara "får" pengar. De får i stort sett samma hjälp som vi får om vi blir arbetslösa så jag förstår inte vad problemet är.

Vidare i denna "artikel" som bara är en blogg så skriver han "Jag undrar om moderaternas radikala islamist som ser upp till Al Quidas andlige ledare och som sitter i försvarsutskottet i riksdagen, har påverkat Reinfeldt att ge så generösa bidrag till invandrarkvinnor?" Ja, så kan man ju se det med. Den "radikala islamisten" ser upp till Al Qaidas andlige ledare... För alla muslimer är terrorister så klart, precis som alla kristna tänker som Breivik och alla tyskar är nazister. Jävla klant.

Kollegor

Kategori: Allmänt

Jag skrattade för mig själv idag på väg till jobbet. Två män som uppenbarligen arbetar ihop stöter på varandra på bussen och när folk råkar ut för saker som bryter mot deras inövade rutiner så blir det ofta intressant att bevittna, detta var inget undantag.

Tydligen finns det regler för vad man kan prata om med en kollega man inte umgås med på fritiden och till denna kategorin hör alltid vädret. "Nu är sommaren slut" eller "vilket väder vi har" hör man nästan varje dag halv sju på morgonen i vilken buss som helst, jag lovar.

Men dessa två herrar körde en egen konversation som var mycket mer intressant för det visar sig att den ena mannen inte brukar gå på bussen just där han idag gick på! Kan ni tänka er?
Hans kollega verkade nästan sur på honom för att han valde en annan hållplats och där märker man hur fasta rutiner kan jävlas med dig om du låter det gå för långt. Helt plötsligt får din klasskamrat skjuts till skolan istället för att promenera och hunden som alltid skiter på din gräsmatta pissar bara och dagen är förstörd.