In My Name

Påskfirande

Kategori: Allmänt

Riktigt rolig dag igår, frukost med släkten och träffade gamla kompisar och mår inte ens så dåligt idag trots att ölen började slinka ner halv 10 på morgonen. Kvällen avslutades med pizza och väldigt trevligt sällskap som jag hoppas få uppskatta många fler gånger.

Det enda som inte var så jävla skoj var taxiresan hem, en tråkig människa som inte sa ett ord mer än nödvändigt. Men även då taxiförarna har börjat visa tecken på antisociala beteenden så är jag glad idag och nu blir det en heldag framför xboxen.

En sak lite snabbt

Kategori: Allmänt

Jag måste bara få ur mig det här, dels för att jag blir irriterad nåt så fruktansvärt och dels för att folk måste lära sig.
Kan alla ni som använder orden "de" och "dem" sluta med det om ni inte vet hur de ska användas?
Sitter och läser på facebook och jag fattar inte hur det kan vara så svårt?
Om ni är osäkra så skriv "dom" istället så blir det okej men om det är så att ni verkligen känner att grammatiken är viktig så ska jag hjälpa er lite.
Det fungerar nämligen så här att man använder till exempel "de" som man använder "vi" och "dem" som "oss".
Till exempel: De köpte bröd / vi köpte bröd.
                   Jag köpte bröd till dem / jag köpte bröd till oss.
 
Så för att veta om du gjort rätt kan du testa att byta ut "de" eller "dem" i meningen och se om det fungerar.
Så jävla krångligt är det inte men ändå ska folk hålla på och använda orden för att de känner sig duktiga då, när det egentligen bara får dem att se ut som ungjävlar.

Legalisera mera

Kategori: Allmänt

Jag undrar när vi som befolkning ska få vara med och bestämma om en möjlig legalisering av cannabis eller om vi måste vänta på att styrande regering till slut förstår att det inte fungerar att mata oss med skrämseltaktiker om att en joint gör att du får för dig att bli heroinist på heltid.
Kan vi bara inte få en omröstning? Givetvis efter att forskare har fått testa allt de kan om cannabis först, hade ju varit trevligt om man fick se ett resultat som kom från en ordentlig källa och som inte blivit manipulerad av olika högt uppsatta människor.
 
När vi alla får veta allt som går att veta om denna växtens fantastiska egenskaper, även biverkningar och risker naturligtvis, så kan vi ha en omröstning. Efter det kommer allt prat och alla debatter förmodligen minska rejält oavsett vilken utgång omröstningen får för då har vi som ett gemensamt folk kommit fram till något.
 
Jag hatar för övrigt alla människor som ska lägga sig i vad andra gör och då menar jag i första hand polisen, som har som jobb att lägga sig i allt de kan för att se så vi inte "gör något dumt".
Varför kan de inte hålla sig till att åka runt och se så att ingen misshandlar, rånar eller våldtar och sen bara kommer när någon faktiskt har ringt efter dem? Varför ska jag bli stannad mitt på stan för att jag ser ut som att jag döljer något? Jag ser ut som jag gör och jag kan inte riktigt hjälpa det. Eller jo det är klart jag kan men jag ska inte behöva ändra utseende eller klädsel eller dölja mina tatueringar för att slippa bli stannad på stan för att jag "är lik någon vi vill prata med" som det hette sist.
Eller gången innan det när jag gick hem från krogen och kommer på att jag behöver ta ut pengar till taxin och vänder om för att gå till bankomaten, då blir jag stannad för att de har följt efter mig och när jag vänder håll tror de att jag försöker komma undan. Det spelar ingen roll att jag gick 5 meter och sen stannade och tog ut pengar. Så då gick samtalet väldigt snabbt till att jag hade stora pupiller, att jag påpekade att det berodde på att det var mörkt ute hjälpte inte situationen alls, så det var till att åka till stationen för pisseprov. 
Jag har inget emot att pissa i en burk men att tvinga mig att klä av mig näck, sitta på huk och hosta samt visa att jag inte gömde något under pungen(?) tycker jag är rätt jävla överdrivet, att sedan köra mig till sjukhuset för blodprov var även det lite att ta i enligt mig men skit samma.
När då dessa trevliga fittor till "ordningsmän" tyckte att allt var klart släppte de av mig en bit utanför stan klockan 4 på morgonen. Hade jag inte haft pengar på mig hade jag fått gå hem de två milen men som tur var slapp jag det.
 
Och folk undrar varför man ogillar polisen.

Kom på

Kategori: Allmänt

idag varför jag har svårt att komma ihåg saker. Jag har inget intresse av att komma ihåg det, vad det nu var jag skulle komma ihåg. Inget "bry" om man kan säga så, nu har jag även börjat inse att jag är lite ihålig på något vis.
Det är svårt att sätta ord på känslor man inte kan placera riktigt. Frånkopplad kanske?
 
Men, det börjar kännas riktigt bra att vara ensam nu så jag har i alla fall en sak för mig.
Hoppas även på att få ett jobb jag var på intervju för idag även om det inte känns som något vinnande att skaffa jobb direkt så är det ändå så jag måste göra för att kunna hitta på saker. Skulle vilja resa, funderar på Mexico av någon anledning. Men det kommer antagligen bli tåg genom Europa som jag planerade för så länge sedan.
 
Mina tankar drar sig ofta till saker som inte har hänt, till exempel undrar jag om vad jag hade gjort om jag bara bestämde mig för att åka iväg någonstans och inte se mig om. Aldrig komma tillbaka.
Jag har inga riktiga planer på att göra något sådant men det är ändå en trevlig fantasi att drömma sig bort till ibland.

St Patricks day

Kategori: Allmänt

Eller öldagen som den kallas i min vänskapskrets. Funderar på om man ska gå ut idag och bli "Irish" eller om man ska stanna hemma och ta det lugnt, det är ett ganska svårt val.

Lär bli att jag går ut sen ändå med motiveringen att jag inte vill vänta ett år till.

...

Kategori: Allmänt

Läste precis en artikel på Aftonbladet, tydligen har ungdomarna börjat röka mer gräs och av någon anledning är det inte bra.
– Det verkar finnas en mer liberal inställning till droger bland unga. I vår undersökning menar ungdomarna att det inte är så farligt att röka cannabis. Man tycker inte att det är förenat med några större risker, säger Håkan Leifman, direktör på CAN."
 
Så det finns hopp ändå, undomarna nu för tiden vet mer om vad som är farligt och om några år kanske vi äntligen kan legalisera cannabis och kunna använda det som en medicin på riktigt.
 
När ska det forskas ordentligt i frågan och inte bara handla om att idiotiska politiker och läkare hela sina liv blivit tillsagda att cannabis är livsfarligt?
När ska det bli allmän vetskap att cannabis inte är beroendeframkallande eller dödligt?
 
Själv röker jag inte cannabis mer än kanske 3-4 gånger per år nu, när jag var yngre hade jag en period där jag rökte varje dag i ca 6 månader tills jag tröttnade och märkte att det var billigare att dricka sprit och öl.
Inte en enda gång har jag känt att jag "behöver" röka på efter det utan jag gjorde det för att jag tyckte det var roligt att sitta och titta på serier med kompisar och skratta och vara glad, för att inte tala om att jag inte behövde min astmamedicin på nästan 8 månader. 

Döda inte vargen

Kategori: Allmänt

350-400 vargar fanns det i sverige 2011, i slutet av 2012 fanns det ca 260 vargar kvar.
Jag läste en artikel nyss om att Anders Jonsson (C) tycker att 180 vargar är tillräckligt. Detta är helt sjukt, hur många har blivit attackerade eller dödade av varg i vårat land de senaste 20 åren? Eller de senaste 100 åren?
Den enda som blivit attackerad och dödad av varg var en kvinna som jobbade på kolmården med vargarna 2012, utöver det har det inte varit ett enda dödsfall sedan 1821 då en varg som enligt rykten hade vuxit upp i fångenskap av en familj och sedan släppts lös när vargen blev för stor.
Denna varg attackerade 31 människor av vilka 9 dog. Detta hände enbart för att vargen vuxit upp med människor och därför inte var rädd för dem.
 
En varg precis som en hund kan vara farlig men hundar i sverige har dödat fler människor än vargen de senaste 100 åren och anledningen där är densamma, hunden togs omhand av människor som inte visste vad de höll på med.
 
Så låt vargarna vara, låt hundarna vara och se till att de som är kapabla till att ta hand om vargar och hundar får göra det.
Att en idiot från centerpartiet öppnat käften och tycker att vi gott kan skjuta av mer än hälften av våra vargar är något som enligt mig borde ignoreras.

Så korkat

Kategori: Allmänt

Vad är det för människor som går igång på alla dessa insändare i tidningar eller på sidor på nätet där folk hittar på "nyheter" och sen skickar runt det på Facebook som en sanning?
Såg precis nyss ett urklipp ur en tidning där insändaren skrivit att från och med första mars detta året får man inte säga "bruna bönor" eller "vitlök" för att det är rasistiskt...
Detta blir folk arga för? Det är ju så uppenbart att det är ett skämt men ändå får folk spel och börjar klaga på invandringen, som om det skulle vara invandrarna som gjort så ungarna inte sjunger nationalsången på skolavslutningar och inte får säga "negerboll" och liknande. Det här med nationalsången är bara onödigt då vår nationalsång suger. Ingen ide att sjunga den om man inte gillar den men att den inte sjungs på skolavslutningar längre är bara för att nån svensk tyckte att det var fel att invandrare skulle behöva sjunga den och sen var det säkert någon invandrare som ville vara jobbig och sa att han inte tänkte sjunga den för att det inte var "hans".
 
Allt detta är ett så onödigt ämne att ens prata om, jag slår vad om att de allra flesta människor som kommit hit för att fly ett krig eller bara kommit hit för att de ville hitta på något annat i sina liv är rätt glada över att ha fått komma hit och skiter nog fullständigt i vilka låtar som sjungs i skolan.
 
Sen är det ju även så att det finns rötägg överallt och om det är så att du är invandrare och kallar svenskar för rasister om de har på sig en sverigetröja eller sjunger nationalsången så kan du gott åka till ditt eget land igen.
Nog för att jag tycker att nationalsången är dålig och inte har något intresse alls av att ha på mig en sverigetröja betyder inte det att jag tycker det är okej att kalla någon rasist för att de vill visa att de gillar sitt land.
Som om jag skulle flytta till Thailand och kalla dem rasister när de firar en vinst i någon sport genom att vifta med sin flagga. Korkade människor finns det gott om utan att vi behöver skaffa fler genom att överreagera på precis allt.
Aftonbladet skyller jag på.
 
Så klä dig hur du vill, tyck vad du vill och säg vad du vill så länge du inte kränker någon med flit eller får andra att må dåligt. Det är de enda reglerna vi borde leva efter.

Minne

Kategori: Allmänt

Så jag har börjat märka att mina dagar börjat flyta ihop, har svårt för att komma ihåg även viktiga saker och nu när jag verkligen behöver mobilen för att veta vilken dag det är och när jag får problem med att komma ihåg vad jag ätit under dagen börjar jag bli lite orolig.
Men samtidigt kommer jag ihåg onödiga saker som att man tror att det är 93 miljarder ljusår från ena sidan av universum till den andra, att det finns en typ av manet som har förmågan att förnya alla celler i sin kropp och på så sätt kan leva för evigt och varför det är mörkt på natten. Hur kan jag komma ihåg sådant men inte komma ihåg vad det är för dag?
Min far säger att det är för att jag inte har någon rytm i livet, inget jobb som tvingar mig att räkna dagar till helgen ungefär och så kan det vara men det känns som att det är mer...
 
Saken är den att om det är så att jag glömmer av vad det är för dag för att jag inte har något vettigt att göra på dagarna så förklarar det ändå inte varför jag inte kommer ihåg vad eller om jag har ätit, när jag skulle träffa kompisen eller det här med att jag konstant glömmer av mina lösenord. Hade det inte varit för att datorn kommer ihåg det åt mig så skulle jag vara körd.
 
Så jag har funderat på vad det är som händer och har kommit fram till två möjliga förklaringar, antingen så håller jag på att bli senil eller så kommer jag bara inte ihåg saker som jag inte bryr mig om, som inte ger mig något eller som inte är tillräckligt roligt eller intressant.
Eller så är det ölens fel.

Jävla helg

Kategori: Allmänt

Inte min helg detta, började så fint igår med fredagsölen öppnad och fit for fight till hårdrockskväll och slutade med alldeles för mycket öl, ja det kan visst bli för mycket.
Lyckades bli av med tröjan med så vandrade runt i t-shirt mitt i natten innan en svarttaxi fick äran att köra hem mig. 
Tur som fan att det finns. tror inte en vanlig taxi hade släppt in mig i bilen. 
Men anledningen till att det blev en fittkväll som jag kommer fundera över länge är inte överkonsumtionen av öl, dåliga taxibolag eller att jag legat och hostat hela dagen. Anledningen är att jag med stor säkerhet lyckades skrämma iväg en tjej som jag tror att jag gillade. Eller så känns det bara så nu för att jag sabbat det.
Kommer dock inte ihåg hur jag lyckades med detta alls, har svårt att minnas större delen av kvällen.
 
Egentligen borde jag inte tänka på det för det hjälper inte. Släpp skiten och gå vidare som jag alltid sagt.
Det är bara så irriterande att all skit verkligen ska komma på en gång och gärna när man börjar se ljuset.
Och varför ska folk ta åt sig så förbannat mycket? Jag ogillar verkligen människor nu, innan var jag inte så säker men så som idioterna utvecklas nu så ger det mig inte något större val. 
 
Ni är alla bara boskap och ni förstår det inte ens. Det är grymhet. Att vara ovetande är inte bättre oavsett hur verkligheten ser ut och att jag försöker få någon stackars jävel att inse det ibland borde inte göra mig till den onde.
 
Ja detta blev ett lite mer deprimerande inlägg men det får vara så. Jag kan ju inte alltid vara ett paket av sprudlande lycka.

Lite snabbt..

Kategori: Allmänt

Kan ni som uppdaterar eran status på Facebook mer än två gånger om dagen lägga av med det snart?
Ni har aldrig något viktigt eller något som är ens lite intressant att säga. Jag kan förstå att det är kul när folk kommenterar och man kanske känner sig lite duktig ibland men det får väl finnas en gräns?

Det finns såklart undantag med, vissa lever ju ett lite mer aktivt liv än oss andra och kan faktiskt ha ett eller annat intressant ord man vill få ut. Men till er alla där ute som uppdaterar eran omslagsbild två gånger i veckan, skriver en ny uppdatering så fort pappret är slut på toaletten, och ska berätta så fort din unge gjort eller sagt något som hade varit roligt om det inte var för att ungen är 2 år gammal och då gör de dumma saker! Fan jag tappar humöret bara jag skriver om er era fittor... Till er vill jag bara säga; gå och dö.